@ Jan Teller @ shapeit.dk

Mit navn er Helena, og jeg er 29 år gammel. Jeg har altid vejet lidt for meget. Som barn var jeg dog bare i den høje ende af skalaen, og ikke som sådan overvægtig. Da jeg var omkring 17-18 år, der begyndte jeg dog for alvor at veje alt alt for meget. Alt alt for meget. Hoppede nærmest overvægt-kategorien over, og røg direkte i “fedme” gruppen. Mine 20’ere har været præget af konstante slankekure – nogle med succes, og andre med mindre succes. Fælles for dem alle er, at jeg har taget det hele på igen. Da jeg var 25 tog jeg for alvor på, og kom til at veje mere, end jeg nogensinde har gjort. Jeg begyndte at skamme mig rigtig meget over, hvordan jeg så ud. Så jeg gjorde det, som et fornuftigt menneske ville gøre. Jeg bad om hjælp.

Billedet er fra nytårsaften 15/16

Jeg begyndte i 2016 hos en kostvejleder, som lærte mig noget om mad. Senere på året startede jeg med en personlig træner. Og jeg fik også tabt en del kg det år, men siden 2017 har jeg siddet lidt fast. 2018 bød på et mindre vægttab, men intet at råbe hurra for. Jeg vejede, da jeg endelig turde veje mig i 2016, 52 kg over, hvad mit BMI højest må være, hvis jeg skal kunne kaldes “normalvægtig”.

Sagen er den, at jeg aldrig har været i tvivl om hvad jeg burde spise – det tror jeg de fleste overvægtige kan nikke genkendenende til. Problemet har altid været det psykiske. Og lige meget hvor jeg fik hjælp, handlede det primært om praktik. Træn det, spis det. Men hvor var behandlingen til mit hoved henne?

I år, 2019 har jeg simpelthen valgt at det skal være nok. Jeg skal igennem en psykisk re-edukation, så jeg kan lære at få og bibeholde sunde spisevaner. Ingen kur. Ingen “nu skærer jeg sukker væk”-lorteløsning. Næh nej, nu skal det være slut. Jeg skal lære at spise rigtigt og have det godt. Ikke kun for nu, men for life.

Jeg mangler nu at tabe under 30 kg, før jeg er i mål. Og denne blog handler om mit eventyr hen til det mål – mit psykiske og fysiske bevismateriale. Jeg håber jeg kan inspirere og hjælpe nogle på min vej. Det tror jeg på, at jeg kan. Men frem for alt, er der meget evidens for, det at føre dagbog samt det at dele sine mål offentligt, er med til at hjælpe til at man faktisk kommer tættere på sit mål. Så ja! Dette er min blog. Følg med!